Home » Koffie voor op het werk

Koffie voor op het werk

Koffie op het werk is een zeer belangrijk onderwerp, en vaak het gesprek van de dag. Iedereen vindt iets van de koffie die ze aangeboden krijgen op het werk, de een vindt het heerlijk, de ander niet. Op sommige kantoren ontstaat hierdoor een wildgroei aan koffiezetapparaten op de diverse afdelingen. Dit kan nooit de bedoeling zijn geweest van het management! 

Op deze site proberen wij jullie wegwijs te maken in het aanbod van koffiemelanges en koffieapparatuur.


Soorten koffie

Koffiebonen:

De koffiebonen zijn na het brandproces direct verpakt. Deze koffiebonen worden door de apparatuur gemalen. De gemalen koffie wordt in het zetmechanisme samengeperst en hier wordt water doorheen geperst met een bepaalde waterdruk. Dit noemen ze ook wel de Espresso-zetwijze.

Door dit zetproces ontstaat er een crema-laag op de koffie. De zettijd van een kopje espresso of koffie zal ongeveer 20-25 seconden bedragen. Deze tijd heeft de koffie ook wel nodig om de juiste smaken af te geven. Deze zetwijze zag je voorheen met name in de horeca, maar tegenwoordig ook op kantoren. Met deze zetwijze is de versheid van de boon op zijn best. En dit proef je!

Filterkoffie: 

Filterkoffie is van origine ook een koffieboon geweest welke in de branderij wordt gemalen. De filtergemalen koffie ook wel Fresh Brew maling genoemd is de meest gebruikte maalgraad voor het zetten van koffie met een filter.  Dit is de wijze zoals oma dit vroeger al deed. Uiteraard is er in de apparatuur uiteraard wel het een en ander veranderd sinds die tijd. Deze manier van koffiezetten is uiterst ideaal wanneer je weet hoeveel koffie je moet hebben op een bepaalde tijd. Denk hierbij dan aan een ontvangst moment bij een presentatie of een introductie. De koffie kan gezet worden door middel van filtersystemen in diverse hoeveelheden. 

Instant-koffie:

Instant-koffie of ook wel vriesdroogkoffie genoemd is een koffievariant die ook al wat jaartjes in de markt is. We kennen allemaal wel de potjes Nescafe. Een schepje in je kop, beetje water erbij en klaar is de koffie.  Instant-koffie is ook wel wat veranderd sinds de jaren en is zeker beter gaan smaken. Maar toch gaat er niets boven Koffiebonen of gemalen koffie. Toch is er nog steeds een grote markt voor deze koffievariant. Dit komt omdat er locaties zijn waarbij er veel koffie in een hele korte periode wordt gevraagd. Denk bijvoorbeeld aan pauze van medewerkers in grote productiebedrijven. Daarnaast is het onderhoud van koffieapparatuur waar instant-koffie in gebruikt wordt minimaal. De koffie lost op in de kop.


Voor welke koffie kies ik?

De keuze voor welke koffie je kiest, is afhankelijk van je situatie en uiteraard van je wens. Onderstaande overzicht moet hier duidelijkheid in geven.

Wanneer kies je voor koffiebonen?

  • je wilt de beste kwaliteit koffie;
  • je wilt zo vers mogelijk;
  • de piekcapaciteit is laag/gemiddeld;
  • de koffievraag is over de gehele dag;
  • zettijd van ongeveer 20-25 per kopje is geen probleem;
  • onderhoud aan het koffiesysteem geen probleem is;

Wanneer kies je voor Filter (gemalen) koffie?

  • je veel koffie nodig hebt;
  • de koffievraag is hoog op bepaalde momenten;
  • je weet wanneer deze momenten zijn;
  • de gezette koffie gaat op dat moment ook op;
  • geen probleem om te "timen" wanneer je de koffie gaat zetten.
  • Onderhoud aan het koffiesysteem geen probleem is; 

Wanneer kies je voor instant-koffie?

  • als een snelle zettijd belangrijk is;
  • je veel kopjes koffie in een korte tijd beschikbaar dient te hebben (bv Pauze)
  • onderhoudsgemak een belangrijk punt is;
  • de beste koffiekwaliteit niet zo belangrijk vindt;
  • je snelheid van zetten boven de smaak stelt;

 

 


Apparatuur

De koffieapparatuur is hedendaags een stuk beter en uitgebreider dan 10-15 jaar geleden.

Er bestaat koffiebonenapparatuur die de koffiebonen vers malen en direct zetten. Deze kunnen uitgevoerd worden met melk. Dit kan een verse melk of topping (melkpoeder) zijn. Deze apparatuur zet niet alleen zwarte koffie, maar ook cappuccino, latte macchiato, koffie verkeerd. Door toevoeging van cacao, behoort zelfs warme chocolademelk tot de opties. 

Filterapparatuur zijn er diverse modellen. Apparatuur waarbij per kopje wordt gezet of in grotere hoeveelheden (kannen).  Er bestaan ook Filterkoffiemachines waarbij er melk en cacao (topping) aan toegevoegd wordt waardoor er meerdere koffievariaties beschikbaar zijn.

Instant-apparatuur is zowel leverbaar met of zonder melk en cacao (topping) maar heeft als grootste voordeel snelheid en onderhoudsgemak. De smaakbeleving is bij deze variant vaak het minste.

De keuze voor apparatuur is vaak complex en het aanbod is groot en divers. Wij kunnen je hierin adviseren en komen graag bij je op de koffie, om een vrijblijvend advies uit te brengen.


Ingrediënten & levering op locatie

Wij leveren alle benodigde ingrediënten voor alle soorten type koffieapparatuur. Maar ook de aanverwante artikelen als suikersticks, melkcups, toppings, thee en vele andere aanverwante producten/artikelen.

Deze ingrediënten en aanverwante artikelen leveren wij FRANCO bij je op locatie. 


Full-Service concept

Met ons full-service concept ben je in het bezit van een zorgeloze koffievoorziening. We hebben afspraken met de toonaangevende leveranciers van koffieapparatuur en hebben hierin een groot assortiment. We leveren de bestelde ingrediënten netjes en snel op locatie. Daarnaast hebben we een netwerk van onderhouds- en service bedrijven die bij problemen met de apparatuur dit oplossen.

 


Wij leveren koffieapparatuur van de toonaangevende merken zoals;

  • Jura
  • ETNA
  • Aequator
  • Animo
  • Bravilor
  • Facil
  • Rheavendors
  • WMF
  • Melitta
  • FRANKE